Orientalske dufter – hva er det?

Orientalske dufter er av de mer intense, langtidsvirkende duftgruppene. Varmt, eksotisk og krydret - dissee duftene er ikke for de diskret. Selv om samlebetegnelsen er orientalsk - for både herre og damedufter - deles de som regel opp i undergrupper igjen. Her er et utvalg av disse, parfymenyheter inkludert.

Published by

Orientalsk vanilje

Denne duftgruppen forener søte parfymer, bygd på orientalske noter som tre, blomster, krydder og harpiks blandet med søte bestanddeler som karamel, vanilje, sjokolade, mandler og honning.

To nyheter som kategoriseres under gruppen orientalsk vanilje er Lancômes La Nuit Trésor Caresse og Viktor & Rolfs Bon Bon Couture. 

828e82906c44a6e4eeba5b8a089cae6e

La Nuit Trésor  L´Eau de Parfum Caresse blir kalt en «gourmand aphrodisiac» og er en videreutvikling av klassikeren Trésor som kom i 1990. Denne varianten er derimot lettere og friskere og starter av med en fruktig blanding av bringebær, bergamot og lychee. Duften er krydret med noter av rosa pepper for friskhet, mens hjertenoten er Damaskus rose, også kalt «dronningen av roser» i blanding med jasmin og mandelblomst. Bunnotene avslører duftens tilhørighet til det orientalske og består av tonkabønner, orkidee, Tahitisk vanilje, patchouli og hvit musk. Parfymen er skapt av nesene Christophe Raynaud og Amandine Marie.

o.42018

Viktor & Rolf Bon Bon Couture. 

Den originale Bon Bon kom i 2014 – i år kom «haute couture» versjonen, en mer intens og luksuriøs versjon av originalen. Duften begynner med mandarin, neroli og fersken og bygger seg opp til hjertenotene med appelsinblomst, Sambac jasmine og en enda mer distinkt karamelltone en tidligere. Basen defineres av sandeltre, patchouli, vanilje og blond tobakk. Cecile Matton og Serge Majoullier sto bak både originalen og årets nyvinning.

 Orientalsk blomstrete

Søte, varme og pudrete baser forenes med blomster som gardenia, tuberose, eller nellik. Armanis ene sommerduft Sun di Gioia og Ralph Laurens Tender Romance er eksempler på dette.

o.39024
Sun di Gioia
I 2010 kom den friske vanninspirerte Aqua di Gioia. I 2016 utøkte Armani naturelementene med Air di Gioia og Sun di Gioia. Sistnevnte er en varm og sommerlig duft som skal minne om solkysset hud. Solblomstene frangipani- og fresia forenes med et hjerte av iris og ambrox og bunner ut i en base av varm vanilje.
a226106e465f252297efa1e6593a0417

Tender Romance

Ralph Lauren har gjennom årene lansert flere dufter med romantikk som tema. Den første, kun kalt Romance kom i 1998. I år kommer Tender Romance – en duft som skal bringe deg tilbake til din første forelskelse. Denne duften har toppnoter av bergamot, ingefær og distinkt pære som møter hjertenoter av hvit ingefærlilje, hvit magnolia og jasmin. Basenoter er kasjmir, benzoin og musk. Komposisjonen er skapt av Honorine Blanc.

 

 Orientalsk tre

Herredufter klassifiseres som regel i grupper som Orientalsk tre og Orientalsk krydder. Tradisjonelle orientalske ingredienser er beriket med treakkorder som varm sandeltre og tørrere noter av sedertre og vetiver.  En ny orientalsk treduft er blant annet Diesels Only the Brave Extreme.
w17-hp-extreme_EU-only Only The Brave Extrem
Diesels første duft beregnet på menn var Only The Brave. Denne kom i 2009 og var inspirert av Diesels grunnlegger Renzo Rosso. I de påfølgende årene har det kommet flere versjoner av duften og i år kommer Extreme – varianten.  Topnotene er sitron, mandarin, appelsin og eple. Hjertenotene lær, rose og koriander mens basen består av labdanum ( en del av rosefamilien), styrax ( en del av trefamilien) og tonkabønne. Kreatøren av duften er Alienor Massenet.
Kilde: Fragrantica 

Del reportasjen

Categorised in: Duft, Nyheter