Original Mineral: på søken etter det naturlige

Hva gjør du som frisør når du håndterer harde kjemikalier hver dag , men ikke tåler dem? Du prøver å finne en annen løsning. Slik starter historien om Original Mineral.

Published by
NEW YORK, NY - FEBRUARY 5:  A model poses at the O&M At Veronica Beard Fall/Winter 2014 presentation on February 5, 2014 in New York City. (Photo by Thos Robinson/Getty Images for O&M)

Veronica Beard FW14. Foto: Thos Robinson/Getty Images for O&M

Svært mange mennesker farger håret enten fordi de ønsker en forandring, eller fordi de ikke vil bli grå. Mange av disse tåler derimot ikke  kjemikaliene en slik fargebehandling påfører, og da spesielt i hodebunnen. 

tumblr_mq5g39MbH61qjopnno1_500

Foto: joseandthelunatics.com

image3

Foto: Produsenten

Alan, ektemannen til O&Ms grunnlegger Jose Bryce Smith,  hadde dette problemet og han er attpåtil frisør. Et ganske stort problem med andre ord. De harde kjemikalene som ofte finnes i vanlig hårfarge ble en utfordring for en person med kontakteksem. Dilemmaet ble; måtte han slutte, eller fantes det en løsning?

Skjermbilde 2015-10-15 kl. 11.35.10

Nye fargeprøver –  uten ammoniakk, til O&M. Foto: Josie Bryce Smith

Ammoniak, som er virkestoffet brukt når man vil åpne hårstrå og la farge slippe til var hovedårsaken til problemet. Selv om det er en veldig effektiv ingrediens er det desverre også hardt for både hodebunnen til den som skal farge håret, og for frisøren som utfører behandlingen.

Grunnlegger Jose Bryce Smith utenfor Liberty´s London. Foto: JBSmith

Men, i London fantes et alternativ. PÅ en Soho-basert salong fikk han prøve fargebehandlinger uten ammoniakk, men som fortsatt var like effektive. Alan returnerte til Australia med denne nye kunnskapen og bestemte seg for å åpne salongen Atlantis Hair helt uten ammoniakk. Denne ideen viste seg å bli populær og flere frisører kom til med ønske om et mer naturlig arbeidsredskap. Slik ble O&M ( Original Mineral) født. Merket har gått imot populær vitenskap som sier at det ikke er mulig å kutte de ulike kjemikaliene i hårpleie og ti år etter oppstart har de lansert Mineral CCT.

image4

Foto: Produsenten

Men hva er så Mineral CCT? Svaret er enkelt,  det betyr  Clean Color Technology og er et hårfargingssystem som  fjerner harde kjemikalier så langt det går, og erstatter disse med naturlige ekstrakter og aktive mineraler som styrker og nærer håret fremfor å slite ut og ødelegge. Det som allikevel er viktig å vite er at noen kjemiske reaksjoner er nødvendig for at hårfarge skal fungere og være effektiv. Men så langt det er mulig har Original Mineral kommet opp med vennligere produkt, fra farge og hårvask til stylingprodukter.

I vår stadig mer kjemisk bevisste hverdag har veien vært  kort fra at O&M ble solgt som kultprodukt i egen salong til å nå ut til flere av Australias toppfrisører – og nå også resten av verden.

 

(Style PR, en gren av Style Management,  representerer O&M i Norge)

Del reportasjen

Categorised in: Hår, Innsikt