I bransjen: Tomas Erdis

Tomas Erdis er en av de mest hardtarbeidende hår- og makeupartistene i Norge . Flaks da at han elsker det han gjør.

Published by
Tomas-Erdis

Foto: Style Management

Tomas Erdis er makeupartisten fra Sverige, som har gjort nordmann av seg, ihvertfall hva fast bosted angår. Han reiser Norge på kryss og tvers i jobben som ambassadør for Jane Iredale, samtidig som han sminker både modeller og menigmann til enda vakrere versjoner av oss selv. Style Beauty har tatt en prat med Tomas Erdis om skjønnhet og karriere.

thomasqvalesva

Foto: Thomas Qvale/Tinagent  Sva Magazine

Hvordan startet du karrieren din?

Jeg har vært i det kreative feltet siden jeg var liten, musikk, dans, teater og alt det der. Fra 2004 – 2007  bodde jeg  i Los Angeles og tok motekurs og andre kreative kurs.Men, makeup-utdanningen begynte jeg med i 2010 på Tone Lise Akademiet her i Oslo. Etterpå bestemte jeg meg for å reise ut og assistere bra folk,  hjemme i Sverige, i København, New York og London for å se om dette var hva jeg hadde lyst til å gjøre. Og i løpet av den tiden forelsket jeg meg helt i yrket.

Grunnen til at jeg havnet i Norge var helt tilfeldig. Da jeg flyttet hjem fra LA hadde jeg mange venner som skulle til Norge, også ble det bare sånn. Men jeg jobber fortsatt en del med Sverige også.

isabelwatson

Foto: Isabel Watson/ Elle Norge

ps-magasin-photo-trine-hisdal

Foto: Trine Hisdal/Tinagent.  PS Magasin

DESIREEMATTSSONvoguegermany

Selv om Tomas har hatt et bilde på trykk i  tyske Vogue hviler han fortsatt ikke på laubærene. Foto: Desiree Matsson

Hva er høydepunktet i karrieren så langt?

Vet du, «I enojoy the ride». Jeg har ingen store mål, det er prosessen jeg elsker.  La meg si det på en annen måte; selv om jeg får et Vogue cover er jeg ikke ferdig for det. Jeg synes det  er kjempegøy  å gå på jobb, stå opp tidlig gjør ingenting. Jeg elsker virkelig det jeg gjør.

Skjermbilde 2015-10-21 kl. 13.18.53

Følger du Tomas på Instagram får du ta del i ALLE hans arbeidsoppgaver. Foto: Instagram @tomaserdis

Skjermbilde 2015-10-21 kl. 13.43.49

Foto: Instagram: @tomaserdis

Skjermbilde 2015-10-21 kl. 12.20.10

Tomas på jobb for Bjørklund. Foto: Instagram/ @tomaserdis

Hva er din største drøm ( karrieremessig)? Jeg lever drømmen og koser meg masse. Jeg gjør det jeg elsker og det er  jævlig hard jobb, men veldig gøy. Jeg klager ikke.

Skjermbilde 2015-10-21 kl. 13.21.17

Tomas jobber seg gjennom Sør-Europas strender, men det er et annet sted som er favoritt-location. Foto: Instagram @tomaserdis

Skjermbilde 2015-10-21 kl. 13.24.35

Og det er Norge. Helst langt nord. Her tidlig oppstandelse på fotoshoot for Høie of Scandinavia. Foto: Instagram/ @tomaserdis

Hva er den beste location du har vært på?

Ironisk nok holder jeg en knapp på Norge som location. Jeg har vært i  Nord Norge på jobb, og det er helt fantastisk. Naturen i Norge, det du ser når du er der, klarer du ikke få frem på bilde.De odde stedene er mye morsommere fordi du kanskje aldri ville reist dit hadde det ikke vært for jobben. Altså jeg har vært i Kirkenes, helt på grensen til Russland. Det er noe annet enn å reise på jobb til London, Paris og Spania, som jeg også er ofte. Men dit hadde jeg reist uansett.

trulsqvale

Foto: Truls Qvale

trulsqvale2

Foto: Truls Qvale

Hva er skjønnhet for deg?

Jeg mener at skjønnhet kommer med selvsikkerhet. Alt er vakkert så lenge du bærer det med selvtillit. Jeg har ingen rammer for hvordan man skal, eller ikke skal se ut. Jeg synes det er viktig å finne sin egen stil og kose seg med den. Så lenge du føler deg fin selv, er det det viktigste . Kan jeg bidra er det helt fantastisk, men jeg bestemmer aldri hvordan noen skal se ut.

BN-AE700_mag111_EV_20131029143659

Pat McGrath. Foto: Ben Hassett

518suoGEZML._SX390_BO1,204,203,200_

En av Kevin Aucoins legendariske bøker.

Hvem er skjønnhets- og/eller stilikonet ditt?

Pat McGrath har jeg fulgt helt siden jeg begynte. Hun er mitt kreative forbilde.  Når det kommer til hvordan man formgir  så er det uten tvil Kevin Aucoin. He did them all da han levde. Han har gjort flere bøker på hvordan man former ansikt med sminke, og har sitt eget kosmetikkmerke.

BeyonceKnowles_V_28Feb13_pr_b_1080x720

Foto: vogue.co.uk

Den vakreste jeg vet er Beyonce. Hun har et morsomt ansikt å sminke fordi hun er så symmetrisk. I LOVE her.

PS-DENIM_Trine_Hisdal-41

Flawless skin på Polina i PS: Magasin. Foto: Trine Hisdal/ Tinagent

Hva er det beste skjønnhetstrådet og/ eller stiltipset du kan gi?

Jeg vil si hudpleie. Tenk på hva du tar på huden. Det er ingredienser i alt. Det hjelper ikke med et fint merke hvis det er fullt av giftige ingredienser. Hudpleie og sminke bør gå hånd i hånd, og helst med minst mulig gift. En annen ting som er veldig viktig for meg er at produkter ikke er testet på dyr. Jeg bruker kun produkter jeg vet ikke gjør det.

death_1_2

Death Valley Dry shampoo fra R+CO brukes både på jobb og privat. Den lukter himmelsk kokos og er ikke testet på dyr. Foto: Produsenten

Er baderommet ditt viktig for deg?

Ja, det er det nok. Det er viktig for meg at jeg har de produktene jeg bruker,  i dusjen og i baderomsskapet. Jeg har rutiner og som sagt er bra produkter og hudpleie veldig viktig for meg. Jeg bruker Dermalogica fuktighetskrem og SPF hver dag. Til håret liker jeg R+CO. De tester ikke på dyr, og produktene lukter så godt.

dermalogica-1

Tomas klarer seg ikke uten Dermalogicas produkter og gir de gjerne bort i gave. Foto: Produsenten

Hva ville du kjøpt til skjønnhetsgave?

Jeg ville kjøpt hudpleie. alltid hudpleie. Bra ting til huden er en god investering.

#regram from @janeiredaleno where our talented makeup artist @tomaserdis/ @stylemanagement is appointed brand ambassador! Congratz to both✌️#tomaserdis #stylemanagement #janeiredaleno

Tomas er stolt ambassadør for Jane Iredale. Sminke som hverken har giftstoffer, eller er testet på dyr. Foto: Instagram @tomaserdis

57

Enlighten Concealer fra Jane Iredale er et must når Tomas er på jobb. Foto: Produsenten

Finnes det et skjønnhetsprodukt du ikke kan leve uten?

For meg selv er det fuktighetsserumet fra Dermalogica. På jobb reiser jeg aldri uten Enlighten fargekorrigerende concealer  fra Jane Iredale. Det er en must have!

Har du en signaturparfyme?

Jeg bruker Yves Saint Laurent, men jeg husker ikke hva mer den heter akkurat nå.  Jeg liker ikke å bytte mellom mange dufter hele tiden, men bruker den samme.

Skjermbilde 2015-10-21 kl. 14.29.57

Foto: Desiree Mattson

Hvis du vil se flere vakre bilder, morsomme behind the scenes og Tomas smilende fjes, følg han på Instagram: @tomaserdis.

 

 

Del reportasjen

Categorised in: I bransjen, Makeup