Kultproduktet: Yves Saint Laurent Touche Éclat

YSL´s Touche Éclat selges det én av hvert tiende sekund, men hvorfor ble den så populær? Og hvordan skulle YSL klare å skape noe som overgikk denne suksessen? Style Beauty leter svar

Published by

Før contouring, strobing og baking ble begreper i alles vokabular var det én ledestjerne som gav lys til trøtte ansikt, og enn i dag er det få produkt som konkurrerer med  YSLs ikoniske Touche Éclat.

teclat_V_15nov11_PR_b

Det lysreflekterende vidunderredskapet ble lansert i juni 1992  og på verdensbasis  selges det én per tiende sekund.
Grunnen til at den var så revolusjonerende kan summeres opp i at det på 90-tallet var flust av sparkelsikre underlagskremer og tykke concealere, mens Touche største formål var å lyssette ansiktet. Den magiske pennen gav umiddelbar glød og lys til under øye-partiet, amorbuen, kinnbeina og øyenbrynene – alt  på grunn av sine  reflektive pigmenter .

I 2011 introduserte YSL´s internasjonale makeupartist Lloyd Simmons 10 nye farger til sortimentet, og muliggjorde at kvinner med alle hudtoner kunne nyte godt av Touche Èclats forskjønnende effekt. Til Vogue.com uttalte Simmons: «YSL always used multi-ethnic models, even years and years ago, so I wanted to make the product available to everyone to reflect that aspect of the brand. Touche Éclat is a great product – it brings light – and I want everyone all over the world to be able to use it.»

Siden den tid har presset ligget hardt på hjernene bak YSL´s nyvinninger. Hva kunne lages som ville skape like mye blest?

ysl_beauty_v_17apr12_pr_b_426x639

I 2012 skulle svaret komme i foundationekvivalenten til den magiske pennen;  Le Teint Touche Éclat –  i hen fargeskala på hele 22 nyanser. Og skal vi tro Simmons er det stadig utvikling i produktenes tekstur som er veien til suksess.

Naturlig og fjærlett med et resultat som vil gjøre den mest kresne parisiske kvinne fornøyd, Le Teint gir huden glødende næring uten at den blir blank. Simmons selv kaller det «dewy luminosity».

Grunnlaget for denne beskrivelsen er Le Teints inkludering av oljer og fuktgivende ingredienser som gir næring til,  og lyssetter huden, samtidig som den skjuler problemområder. Sammen med den originale Touche Éclat gis ansiktet den perfekte duo. «The foundation unifies the entire face, whilst Touche Éclat reinforces the light effect, especially on dark under-eye circles, and to unify the area around the lips and to attract light on the temples and cheekbones.»

p405083-av-03-hero

For å legge foundationen perfekt har også YSL kommet opp med en Foundation Brush utviklet med et Y-formet rom i børsten. Her skal  to dråper foundation pumpes ned i Y-en , slik at børsten gir fra seg akkurat nok mengde produkt til å skape en jevn og frisk hudtone.

YSL_TE_Slogan Edition_3

Men for ikke å forlate den opprinnelige Touche Éclat helt, i år kom produktet også i ny og sjarmerende innpakning. Hvorfor ikke våkne opp til slagord som » All lights on me», » No need to sleep», eller den mest treffende for visse av oss » I´m not a morning person». Om ikke til deg selv, må vel dette sies å være den perfekte venninnegaven – for hvem vil vel ikke ha litt mer lys inn i hverdagen? Feilfri hud er heller ikke å forakte – det er en ting som aldri går av moten.

Del reportasjen

Categorised in: Makeup, Skjønnhet