Sissel anbefaler: Perfekt rød munn

Rød leppestift. Så lite kan gjøre så mye på en grå dag. Her er sju forslag for å gå vinteren stilfullt i møte. Men først forteller hår- og makeupartist Sissel Fylling deg hvordan du klargjør leppene for sminkens svar på den lille sorte.

Published by
Skjermbilde-2015-09-12-kl.-21.09.23

Makeup: Sissel Fylling Foto: Desiree Mattsson/ Schön Magazine

Amerikanske Harper´s Bazaar sier at røde lepper føles hot igjen, etter sesonger forbeholdt en lysere palett. Dette gjenspeilte seg på catwalkene hos blant annet Dolce & Gabbana, Carolina Herrera og  Philip Lim.
Og nå som vinteren nærmer seg med stormskritt er det  ingenting som lyser opp hverdagen mer enn  å male leppene røde. En klassiker på linje med den lille sorte i klesvei.

Men hva gjør du for å legge varig leppestift som ikke begynner å smitte av med en gang du går ut døren?
Hår- og makeupartist Sissel Fylling har noen gode råd på veien.

grapefruit-lip-scrub_635115762905871472-1

Nå som temperaturen forandrer seg er det viktig å ta ekstra godt vare på huden, også leppene. Tørre og dehydrerte lepper gir inget godt utgangspunkt for noen som  helst slags farge. Løsningen er å gjøre som Sissel når hun er på fotoshoots, å preppe leppene med en skrubb først. Hun bruker The lip scrub av Sarah Happ som dufter deilig grapefrukt. Dette fjerner døde hudceller og gir en fin glød.
-Masser en generøs mengde på leppene med sirkulære bevegelser. Tørk deretter av med et mykt papir, eller en bomullspad så blir du klar for neste steg. Hvis du heller vil prøve en hjemmelaget versjon sier Sissel at kaffegrut også kan brukes til dette formålet.

16912_1

Makeup Forever Lip Line Perfector hjelper leppestiften å holde seg innenfor konturene.

Nå som vi nærmere oss jul mener Sissel at det er innenfor å la munnen være hovedfokus og kjøre på med sterkere farger, men jo sterkere farger desto viktigere at de holder seg innenfor rammene.  Første steg er å investere i en lip liner – primer. Det vil si en klar liner som du påfører før  du putter på vanlig lipliner. Hvis du at på til kjøper en med virkningsstoffer som har utjevnende effekt  vil også eventuelle rynker rundt munnen ikke være så synlige,  samtidig som du slipper å  «blø» leppestift.

Smooth Silk Lip Pencil 5

Armani Smooth Silk Lip Pencil


Når den nevnte primeren er satt langs leppekanten for å holde fukt og gloss på plass,  påføres den vanlige fargede liplineren. Men begrens den ikke til leppekonturene, bruk også lineren på resten av munnen.  Slik vil leppestiftfargen forsterkes – og sette seg bedre. Helt avslutningsvis påføres leppestiften. Og har du ikke funnet din favoritt enda får du seks hete tips til røde lepper nedenfor.

 

Skjermbilde 2015-11-04 kl. 22.37.51

YSL har en lang historie med leppestift og lanserte sin første, Rouge Pur i 1978 til stor suksess. I år feirer YSL Beauté akkurat denne varianten ved å relansere fire farger, blant annet No1 Le Rouge. Her i en «limited holiday collection».

Sissel liker Tom Fords leppestifter for deres lange holdbarhet og kremete tekstur,  her i fargen Cherry Lush. Hele Tom Ford Beauty sortimentet selges eksklusivt på Gimle Parfymeri i Oslo.

Burberry-kisses-Vogue-16march15-pr_b_426x639_1

Burberry har nylig begynt med kosmetikk og Sissel er ekstra begeistret for duften til leppestiftene, som består av te, lavendel og nyperose. Merket kan ikke kjøpes i Norge ennå, men har du tilgang til nett er det også kort vei til Burberry Kisses i fargen Military Red.

red-lipstick-MAC-Ruby-Woo-vogue-28nov13-pr_426x639

En legende innen røde leppestifter er Macs Ruby Woo (bildet) i godt selskap med merkets Russian Roulette som Madonna brukte under hele sin Like a Virgin-verdensturne.

3614270865534_105RoseTango_LABSOLUROUGE

 

I anledning deres 80-års feiring har Lancome brakt frem igjen tre farger inspirert av grunnlegger Arman Petitjean. Her L´Absolu Rouge i fargen Rose Tango

L'OrÇal Paris Extravaganza Christmas Look No.392

 

L´Oréal Paris ønsker julen velkommen med et jungelbrøl og limited edition forpakning i fargen Tanzania Rubis. En dyp, nærmest burgunder farge.

Skjermbilde 2015-11-09 kl. 08.45.25

Sist men ikke minst. For en alt i ett pakke med leppestift og liner i fargene Red Velvet, Flamenco og Misdemeanor gå ikke glipp av samarbeidskolleksjonen mellom Francois Nars og superfotografen Steven Klein – Magnificent Obsession Limited edition.

Del reportasjen

Categorised in: Makeup, Skjønnhet, Style Beauty tipser