Skjønnhet for viderekommende: Ziggy Stardust v2

John Galliano har sluttet å bry seg om kjønnsforskjeller, og vil heller se Margielakledde jenter og gutter i sminke inspirert av Ziggy Stardust og marsboere.

Published by
giannipucci

Foto: Gianni Pucci/indigitalimages.com

I Maison Margielas Galliano designede kolleksjon for vår/sommer 16 hadde både de kvinnelige og mannlige modellene øyensminke med sterke referanser til David Bowies alter ego Ziggy Stardust. Helt i stil med klærne som Financial Times kalte «astronaut’s wife meets Martian».

 

margielaspring16virginiekhateeb

Foto: Virginie Khateeb

Flere hadde også hår oppsatt i en «behive» , eller direkte oversatt: bikube. Makeup artisten  som komplimenterte Gallianos «Lo-fi, sci-fi, with a hi-fi finish» er en kjenning på denne plattformen, nemlig Pat McGrath mens hårkunstneren var avant garde influerte Eugene Souileman.

_A2X0351

Foto: Gianni Pucci/ indigitalimages.com

Og modellene, som satte en ny standard for gender bending på catwalken hadde sterk skandinavisk representasjon. Ifølge Dazed Digital er den blonde modellen øverst i saken dansk og heter Vincent Beier. Når han ikke går catwalkene i Paris er han å oppsøke på den hippe danske vintagebutikken Times Up Vintage, mens bildet nederst er av svenske Carl Hejm Sandqvist som stereotypisk nok spiller i bandet Tella Viv på fritiden.

 

 

Del reportasjen

Categorised in: Makeup, Stil