Parfymen,regissøren og den vellykkede formulaen

Kenzo har gjort det flere har gjort med hell tidligere. Hyret en verdenskjent regissør og laget en noe aparte reklamefilm til slippet av sin nyeste parfyme Kenzo World.

Published by

En parfymes fremste formål er vel egentlig å lukte godt. For en selv og for andre. Men hvordan velge rett i havet av utvalg. Eller sagt omvendt, hvordan få solgt akkurat sin parfyme i et hav av utvalg? En ny parfyme vil mest sannsynlig lukte nært noe du har luktet før. Kruttet kan ikke alltid oppfinnes på nytt. Dermed blir det sekundært viktigste etter duften hva parfymen symboliserer ellers. Er flakongen harmonisk for øyet, er parfymens merke noe en har et forhold til, er adjektivene brukt identifiserbare ( ie. «sexy»,»sporty», «sensuell») –  eller kan det være at reklamen for parfymen er så kul at det bare ikke går an å motstå den?

nd.40278

Uten å si at noen av de andre bestanddelene mangler, kan det påstås at sistnevnte har vært viktig for det japanske merket Kenzo når de  i september lanserte sin parfyme Kenzo World. Regissert av Spike Jonze bryter den klassiske dameparfyme-konvensjoner og viser en ung kvinne som danser hemningsløst til Mutant Brain av Ape Drums ( slikking av statuehode inkludert). Parfymen i seg har noter av peon, egyptisk jasmin og ambroxan og skal ifølge husets designere Carol Lim og Humberto Leon være en «sensuell, dynamisk og berusende» duft.

Kenzo er ikke de første som parer kjente regissører og parfymereklamer. I tillegg til kjendiser, er anerkjente regissører det tyngste markedsføringstrikset en kan benytte seg av. Baz Luhrman er viden kjent for å, i 2004, ha skapt en av verdens dyreste reklamer  med Nicole Kidman som fronter Chanel No.5. For Dior gjorde Sofia Coppola en sukkersøt drøm av en film for Miss Dior Cherie, mens Twin Peaks-legende David Lynch allerede i 1992 lagde en karakteristiskfilm til parfymen Gio av Giorgio Armani.

Gjør et Googlesøk, drøm deg bort og hvem vet, kanskje kommer inspirasjonen til neste duftinnkjøp fra en verdenskjent reigssør.

 

 

Del reportasjen

Categorised in: Nyheter