I bransjen: Pat McGrath

Hun er makeupartisten med en MBE fra Dronning Elisabeth, innflytelsen til å forme flere store kosmetikkmerker og talentet som gjør at Miuccia Prada, Ricardo Tisci og et utall andre ansetter hennes som nøkkel-makeupartist. Først ut "I bransjen" er Pat McGrath.

Published by

BN-AE700_mag111_EV_20131029143659

Bak de  store motevisningene, de strålende kjendisene på den røde løperen og for de største sminkemerkene er det som regel makeup artister og hårstylister tilstede i kulissene. Disse fungerer både som kreative rådgivere for å utvikle merker, og som skapere av de respektive uttrykkene som presenteres. Men, hvem er disse menneskene? Fremover skal vi ta en kikk på akkurat det. Først ut; Pat McGrath.

scarlettjohansson1ap5

Path McGrath er en av de mest kjente makeupartistene i verden. Hun er opprinnelig fra England og er ikke mindre enn  Global Cosmetics Creative Design Director for Procter og Gamble. Hvis navnet sier deg lite, er det kanskje mer oppklarende at bak dette store konsernet ligger merker som Max Factor, CoverGirl, SK-II og Dolce & Gabbana Makeup. Og for disse er altså Pat ansvarlig. Tidligere har hun også designet den svært hyllede makeuplinjen til Armani Cosmetics.

26beauty-prada-tmagSF

_A2X1235

tumblr_n1qhy7w6k41r0qqppo1_1280

Når McGrath ikke jobber backstage på visninger som Prada,Givenchy, Yamamoto og Alexander McQueen, eller sminker reklamekampanjer for Louis Vuitton, YSL og Calvin Klein…

… jobber hun tett med blant annet fotografen Steven Klein for italienske Vogue og amerikanske Vogue.

Om ikke det skulle være nok er hun også  skjønnhetsredaktør for i-D Magazine og gir ekspertråd i Allure.

For sin innsats i mote og skjønnhetsindustrien fikk McGrath i desember 2013 en MBE ( Member of the Order of the British Empire) av Dronning Elisabeth. For mer av Path McGrath kan du følge henne på Instagram: @pathmcgrathreal og Twitter: @pathmcgrathreal.

(Foto fra topp til bunn: Ben Hassett,Dolce and Gabbana, Firstview, Gianni Pucci/indigitalimages.com,  Designandculturebyed.com, Steven Klein, Richard Burbridge.)

Del reportasjen

Categorised in: I bransjen, Skjønnhet