Jakten på C-vitaminet

C-vitamin er en viktig bestanddel i hudpleie, men hvorfor? Style Beauty undersøker.

Published by

Citrus_fruits

Vitamin C – ja, det som finnes i appelsiner og som skal hjelpe mot forkjølelse. Jo, det vet vi. Men vitamin C-dannelse i huden – eller mangel på sådan? Nja, det tenker vi mer sjelden over. Men, det er faktisk en kjensgjerning at dette vitaminet som vi får gratis via appelsininntak også bør tilføres huden direkte – dog på annen måte enn å gni en citrusbåt i kinnene.

Et menneske produserer ikke c-vitamin av seg selv. Dette tilfører vi. Men, en del av overhuden har allikevel et lite lager av c-vitamin. Dette lagret bør bevares og stadig fylles på. Men hvorfor?

150px-Dehydroascorbic_acid

For å gå inn i materien et lite øyeblikk . C-vitamin er riktignok kraftig men samtidig også veldig skjørt.Vitamin C er et «vannløselig vitamin» og er viktig for å bygge opp og vedlikeholde kroppens støttevev. Den er også en antioksidant som sammen med E-vitamin hjelper kroppen med å nøytralisere angrep som skader celler, proteiner og arvestoff. C-vitaminets fulle navn er askorbinsyre og dens biokjemiske hovedfunksjon er å være koenzym i bevaringen av proteinet kollagen.
Kollagen på sin side finnes i bindevev, brusk og bein og er sammen med keratin viktig for hudens oppbygging av vev. Når vi blir eldre brytes kollagenet i kroppen ned. En av de største gevinstene med C-vitaminet er dets evne til å øke kollagenproduksjon i huden. Kollagen er nemlig det som skal til for å opprettholde hudens elastisitet og stoppe rynkene.

Et kosmetikk og hudpleiemerke som har jobbet lenge med akkurat denne prosessen er Helena Rubinstein.Allerede i 1995 lanserte HR Force C. Det første hudpleieproduktet for ansiktet med Vitamin C, men etterhvert fant selskapet ut at kremen ikke var optimal nok i å overføre vitaminet til huden.Skjermbilde 2015-09-10 kl. 10.29.34

Molekylet C-vitaminet består av  oksideres i kontakt med luft. Det vil si at det blir borte. Og ting som blir borte har heller ingen effekt. Ihvertfall ikke på hud. Av den grunn har det vært en stor utfordring for kosmetikkfirma  å stabilisere akkurat dette vitaminet i hudpleieprodukter.

For en ting er sikkert, desto mer ansiktet får av C-molekylet jo bedre blir det. Etter 20-års forskning har Helena Rubinstein kommet frem til en måte å få dette fullstendig optimalisert på huden.

7b2df0819796f1ecdbfa41a41915789a

I deres nye Force C3  er tre typer vitamin C  brukt for å forsikre at disse holder seg aktive gjennom hele dagen. I tilegg er det satt inn ekstra virkestoffer som skal garantere at kremen trekker dypt inn og gir en umiddelbar varme i huden ved påføring og varig mykhet i løpet av dagen.

Artikkelforfatteren var tilstede ved lanseringen av Force C3.

(Foto fra topp: Scott Bauer USDA og Helena Rubinstein)

Del reportasjen

Categorised in: Innsikt, Skjønnhet