I bransjen: Kjersti Andreassen

Kjersti Andreassen er dama som har en personlig stil like kul som jobbene hun gjør. Stylisten har gitt alt for å komme dit hun er i dag og våkner takknemlig for yrket sitt, hver morgen.

Published by
Bilde-tatt-288-1

Foto: Style Management

 

Da undertegnede først flyttet til Oslo, i (gate)motebloggenes spede begynnelse og med en visjon om at de aller mest fashion forward folkene bodde på Grünerløkka  var det en som ble selve kvintessensen av dette. Ikke at jeg noen gang snakket med henne, men tidvis kunne jeg se Kjersti Andreassen sykle forbi i byen med røde lepper, tung pannelugg og en helt magisk stil. Wow,sa jeg til min  motebloggende venninne; tenk å være så kul. Ja, sa hun med litt mer peiling; hun er stylist.

 

"Fallen" Foto: Julie Pike

Foto: Julie Pike

Foto:Julie Pike

Ti år etter ser Kjersti like kul ut, men nå er det vel etablert også hos meg det motebransjen har visst lenge,  at hun er en veldig dyktig stylist i tillegg. Så med denne mangeårige ukjente fascinasjonen var det på høy tid at jeg tok en liten prat med Andreassen  om karrierevei, de største øyeblikkene og de beste skjønnhetstipsene.

JG_Personae-0500crop-793x1024

Supermodell Siri Tollerød stylet av Kjersti. Foto: Jørgen Gomnæs

Hvordan startet du karrieren din?

Jeg har alltid vært opptatt av klær som uttrykksform og elsket allerede som liten å style både meg selv og Barbie-dukkene mine. Jeg er opprinnelig utdannet Visual Merchandiser og jobbet med dette før jeg bestemte meg for å satse på en karriere som stylist.

KH-sofie-128634re

Foto: Siren Lauvdal

Da jeg først bestemte meg var jeg villig til gi alt for å lykkes og var samtidig heldig og møtte de riktige menneskene på veien. De gav meg  sjansen til å vise hva jeg kunne. Når det er sagt har ingenting kommet gratis. Det ligger både blod, svette og tårer bak, men det er verdt det harde arbeidet for jeg har en fantastisk jobb som jeg virkelig elsker.

Kjersti jobber med flere profilerte artister, blant annet Susanne Sundfør  i den helt ferske musikkvideoen Accelerate. Regi: Stian Andersen.
Tanum_maren-3-689x1024

Til og med Jonas Gahr Støre har blitt stylet av Kjersti. Her i en kampanje for Tanum. Foto: Trine Hisdal/ Tinagent.

Hva er høydepunktet i karrieren så langt?

Jeg verdsetter hver eneste jobb og er både ydmyk og takknemlig for at jeg kan jobbe med noe som gjør meg lykkelig. Høydepunktet må derfor være å våkne hver dag og tenke at jeg  faktisk er veldig privilegert og heldig som har verdens beste jobb.

SUITCASE-Vol.12-Cover-Black-787x1024

Selv om Polen er favoritt location har Kjersti jobbet i åpne forlatte landskap i Norge også. Her fra Hardangervidda, på jobb med Suitcase Magazine. Foto: Steffen Oftedal.

 

Hva er den beste location du har vært på?

Jeg liker vakre, forlatte og forfalne steder, så da jeg var på jobb i Polen med fotograf Marcel Leliënhof var dette selveste drømme location. Det så ut som  alt hadde stått stille i flere tiår. Helt fantastisk i mine øyne.

Foto: Trine Hisdal/ Tinagent

Foto: Trine Hisdal/ Tinagent

DSC_4282

Foto: Knut Bry/ Tinagent

Hva er skjønnhet for deg?

Det er vanskelig å gi en definisjon på hva skjønnhet er men jeg tror at dette er sterkt knyttet til personlighet og identitet.

Courtney-Love-014

Selv om Kjersti er måteholden med alkohol er kanskje antitesen av den livsstilen, en hun digger stilen til, nemlig Courtney Love. Foto: Hedi Slimane

PattiSmithHorses

Patti Smith er også en stilinspirasjon. Foto: Albumcover Horses

 Hvem er skjønnhets- og/ eller stilikonet ditt?

Jeg har aldri hatt noen stilikon men jeg digger den trashy stilen til Courtney Love og den androgyne looken til Patti Smith.

victoria.2

Vegansk kosthold, nok vann og søvn er Kjerstis beste råd for indre og ytre skjønnhet. Foto: Julie Pike

Hva er det beste skjønnhetstrådet og/ eller stiltipset du kan gi?

Velg ett utelukkende plantebasert kosthold, unngå røyk og alkohol, drikk mye vann og kombiner dette med mye søvn. Jeg sverger til alle disse.

Kjersti sverger til nyperoseolje i sin daglige skjønnhetsrutine. Denne kommer fra The Organic Pharmacy. Foto: Produsenten.

 

Finnes det et skjønnhetsprodukt du ikke kan leve uten?

Jeg elsker ansiktsoljer og kan ikke leve uten min organiske nyperoseolje. Nyperose reparerer hud og hår, reduserer rynker og  hjelper mot arrdannelse og solskader.

 

Julie Pike a dolls house

Mon tro om det finnes rosenoter i Kjerstis Lolita Lempica parfyme? Foto: Julie Pike

Har du en signaturparfyme ( eller er det hemmelig?)

Jeg bruker Lolita Lempicka.

 

Hvis du vil se mer av Kjerstis arbeid gå inn på Stylemanagement.no

Del reportasjen

Categorised in: I bransjen, Stil